Expansion inom kirurgi

Posted on januari 3rd, 2014 in Okategoriserade by

Skönhetsbranschen har stigit vad gäller antal kliniker och total omsättning av pengar de senaste 10 åren. Att det skulle vara en dämpning i Sverige på grund av de ekonomiska kriser som avlöst varandra finns inte att återse i resultatböckerna. Antalet ingrepp som redovisats har ökat med 15 procent bara det senaste året. Det finns en viss osäkerhet i siffrorna då de inte finns ett absolut krav på att behandlingar skall redovisas till Socialstyrelsen eller IVO. Men siffrorna är ändå trovärdiga då vi sammanställer boksluten för de största 20 klinikerna i Sverige. Här är trenden tydlig – ökad omsättning men också kraftigt ökad vinst. Från bolagsverket hittar vi information som säger att antal företag som erbjuder olika former av skönhetsbehandlingar – från avancerad kirurgi till enklare former av ansiktsbehandlingar med mer –  har ökat med 12 procent.

 

 
Comments are closed.